baltic_region.gif
ESFIVP-I-2.jpg
projektas55 7copy.jpg

Prezidento žodis

 

 

Lietuvos pilių ir dvarų asociacija yra bendruomeninė organizacija, stipri tiek, kiek mes, jos nariai, prisidedame savo indėliu: darbu ar patarimais.

      Plačiau...»

Galerija
Centriniai rūmai1_m.jpg

Pirmąjį liepos savaitgalį Lietuvos pilys ir dvarai kviečia apsilankyti jų parkuose

2020 07 02


Liepos 4–6 dienomis vyks Parkų ir sodų dienos pilyse ir dvaruose. Jų metu Lietuvos pilių ir dvarų asociacija maloniai kviečia apsilankyti pilių ir dvarų parkuose, pasigėrėti senųjų dvarų pastatus supančiais gamtos kampeliais, jų ūksmingomis alėjomis, skoningais gėlynais, vandens telkiniais, medžių ir krūmų rūšių įvairove.

Verkių dvaro valdytojas Gamtos tyrimų centras kviečia apsilankyti Verkių rūmuose ir istoriniame parke aplink dvarą. Lankytojai galės išvysti rūmų istorinių nuotraukų ekspoziciją ir iš arčiau susipažinti su viso statinių ansamblio fasadų architektūrinių puošmenų detalėmis. Liepos 6 dieną 20 val. 25 min. Verkių rūmų terasoje įvyks koncertas, kuriame lietuvių kompozitorių dainas atliks Dainos mylėtojų mišrus choras „Alumni Vilnenses“ ir LR Užsienio reikalų ministerijos Diplomatų choras. Taip pat plačiai atverti lankytojams bus Rokiškio dvaro vartai. Liepos 4–5 dienomis lankytojai kviečiami žaisti lauko žaidimų dvaro aplinkoje: šeštadienį nuo 11 iki 18 val. čia galimi dvaro lauko žaidimai; šeštadienį ir sekmadienį nuo 11 iki 18 val. – grafų žaidimai. Atvyksiantys pasivaikščioti Liubavo dvaro aplinkoje liepos 4–6 dienomis bus laukiami Liubavo dvaro malūne-muziejuje nuo 10 iki 18 val., taip pat visai šalia esančiame Europos parke, kur lankytis galima nuo 10 val. iki saulėlydžio.

Parkus aplankyti kviečia Aukštosios Fredos, Kairėnų, Baisogalos, Aštriosios Kirsnos, Ilzenbergo, Paliesiaus ir daugelis kitų pilių ir dvarų, kurių ilgą sąrašą galima rasti adresu www.dvarai.lt (informaciją apie lankymą šiomis dienomis reikia pasitikslinti objektų interneto svetainėje arba suderinti pagal susitarimą).

Tai puiki idėja ir tiems, kurie nežino, kaip paminės Lietuvos valstybės, karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, – dvarų aplinkoje (pavyzdžiui, Trakų Vokės dvaro sodybos liepų alėjoje, Kelmės dvare, Biržų pilyje, Verkių dvare) 21 val. kartu su visa Lietuva bus giedamas Lietuvos valstybės himnas. Pirmąjį liepos mėnesio savaitgalį kviečiame praleisti gamtoje, kartu iš arčiau pažinti istorines vietas ir kultūros paveldą.

Taip pat daugiau Informacijos čia.

 

Renginių kalendorius
March 2024
Pi An Tr Ke Pe Š Se
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
A_Baneris_Pazinkime Lietuvos dvarus_540x514 px_page-0001.jpg
logomm.jpg
Pazinkime_Baltijos_dvarus.jpg
atkurtailietuvai100-vertikalus-logo-tamsus-su-spalvotu-rgb_(1) copy.jpg
LEVER logo, jpg1.jpg
idomybes.jpg
kpd_svetainei copy.jpg
facebook.gif
twiter7.jpg
youtube_1.jpg